Reservation

GEZELLIG HÉ HIER!

In de zomer van 2011 ontstond er iets moois op Overstad. Iets wat nog ontbrak in Alkmaar zonder dat we het wisten. Een idee van drie creatieve geesten bloeide uit tot een paradijs in de vorm van Stadsstrand De Kade. Een creatieve hang-out waar men echt even mét elkaar kon zijn. Even geen schermen, geen Wifi en geen zorgen. Slechts een drankje, zonnetje en een goed gesprek met een vriend of vreemde.

Hoewel het decor door de jaren heen veranderde bleef de visie onaangeraakt. Elk jaar komt het team samen om het decor van de nieuwe zomer te creëren en de dagen te voorzien van programmering en entertainment voor ieder wat wils.

Tien jaar later houden we ons daar nog steeds aan vast. Zo heeft elk jaar een eigen verhaal, een eigen thema met kleuren, geuren en smaken. Kom langs geniet van de bijzondere inrichting en laat je je vooral verrassen.

Doe maar duurzaam

De Kade en duurzaam ondernemen gaat vanaf dag één hand in hand. Het grootste deel van ons meubilair en zelfs de bar zijn gemaakt van resthout, de palmbomen groeien met het aangelegde watersysteem wat gekoppeld is aan het Noord-Hollandskanaal en single-use plastics hebben we volledig verbannen.
De producten die wij inkopen worden met zorg en liefde uitgekozen. Daarnaast kopen wij bewust in om zo voedselverspilling tegen te gaan.
We verzamelen onze koffieprut. Hieruit worden oesterzwammen gekweekt die worden gebruikt om overheerlijke 100% veganistische bitterballen van te maken.
Ook belonen we de toppers van El-Kombi Sup-It-Up Zero Waste graag met wat lekkers als ze hun steentje hebben bijgedragen om de grachten van Alkmaar schoon te houden.
We hechten er waarde aan dat andere, veelal lokale ondernemers ook bewust bezig zijn. We kiezen daarom onze samenwerkingen zorgvuldig uit.
Sinds 2019 werken we samen met de Innovatieraad Alkmaar aan 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) geformuleerd door de Verenigde Naties om de wereld beter achter te laten.
Heb je zelf een mooi en duurzaam initiatief dat past op Stadsstrand De Kade? Laat het ons vooral weten! Wij zijn altijd opzoek naar mogelijkheden om het nét iets beter te kunnen doen.

Stadsstrand de Kade en de toppers van Kop-Zorg

Stadsstrand De Kade en Kop-zorg gaan intensiever samenwerken. Jongeren die begeleid worden door Kop-Zorg zullen werkervaring gaan opdoen op het stadsstrand.

Kop-Zorg ondersteunt kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met een vorm van autisme. Deze jongeren hebben behoefte aan perspectief, werken aan hun toekomst en willen graag onderdeel zijn van de maatschappij. Vanuit een veilige omgeving kunnen zij zich in eigen tempo ontwikkelen om uiteindelijk door te kunnen stromen naar een passende werkplek en/of opleiding.

Wij zien dat steeds meer jongeren uit de doelgroep autisme moeite hebben bij het vinden van aansluiting in de maatschappij. Een podium als Stadsstrand De Kade zorgt ervoor dat we die stap kunnen verkleinen zodat de kans op succes vergroot wordt.

Met onze sociale maandag gericht op leerwerkervaring, een Autstekend klusteam, een First Dates concept voor jongeren met autisme en een peuterochtend georganiseerd door het Opvoedcafé van Kop-Zorg krijgt de samenwerking concreet vorm. 

Table Booking